Comsenso Bike Event 2015 groot succes

In september 2015 vond ons jaarlijks fietsevenement plaats, zoals gewoonlijk door Comsenso gesponsord met fietskleding, natjes en droogjes.

Dit jaar reisden we voor het 11e achtereenvolgende jaar af naar een mooie col, deze keer in de Franse Alpen, op en rond de Cime de la Bonette, met 2760 meter de hoogst befietsbare bergtop van Europa. Het was wederom een fantastisch weekend, waarbij een ieder op zijn of haar niveau afzag, maar waarbij we toch allemaal uiteindelijk weer bovenkwamen, getuige ook de foto’s hieronder.

Begin september 2015 hield Comsenso alweer voor de 11e keer haar jaarlijks terugkerende fiets-evenement voor klanten, leveranciers, collega’s en voor ‘gewoon-liefhebbers’. Na de events van vorige jaargangen waarbij Franse, Oostenrijkse, Italiaanse en Zwitserse bergen werden bedwongen, viel dit jaar de keus weer eens op een Franse berg. Een bont gezelschap van veertien gatalenteerde en iets minder getalenteerde fietsfanaten uit Nederland, Zwitserland en België reisde op 3 september jl. af naar een sprookjesachtig hotel in het Zuid-Franse Jausiers voor het beklimmen van de Col de la Bonette-Restefond.

Voor de verandering konden managers, techneuten en commercianten het over één onderwerp eens worden zonder elkaar te hoeven uitleggen waar ze het over hadden. Van donderdag 3 tot en met zondag 6 september ging het over wielrennen, fietsen, Tom Dumoulin, derailleurs, lekke banden, tandwielen vóór, tandwielen achter, etc. etc. En natuurlijk over de inwendige mens, want lekker eten en drinken vormt een minstens zo belangrijk onderdeel van het evenement als het fietsen zelf.

Gezonde wedstrijdspanning

Na een autorit van zo’n twaalf uur op donderdag, stonden de fietsers vrijdagochtend fris en fruitig klaar voor de col. Al moet gezegd dat sommigen wat minder fris oogden. De klim begon vanuit het dorpje Jausiers en in ongeveer zestien kilometer moest de top worden bereikt. Hoewel het geen wedstrijd was, heerste er bij eenieder toch spanning. Zijn de benen goed getraind, zijn er genoeg koolhydraten gestapeld?

Alles moest op zijn plek vallen. De Bonette is namelijk een pittige. Deze col gold lange tijd als de hoogst geasfalteerde/befietsbare pas van Europa en meet op het hoogste punt 2.802 meter. Het laatste stuk, de Cime de la Bonette, heeft een stijgingspercentage van vijftien procent; ga er maar aanstaan na 24 km fietsen en bijna 2.000 hoogtemeters. Paul maakte als gedoodverfd winnaar zijn faam opnieuw waar. Vermoedelijk had de lekke band van naaste concurrent Ernest daar ook dit jaar geen verandering in kunnen brengen.

Bij de mindere goden zat bij sommigen de pizza van de avond ervoor nog dwars, bij anderen heerste algehele malaise. Toch haalde iedereen de top en zette men na de nodige selfies met het hoogtemeterbord de afdaling weer in. Terug bij het hotel werd er in het zonnetje flink geproost op de goede afloop en smeedden de meesten alweer fietsplannen voor de dag erop.

Opgesplitst

Op zaterdag splitste de groep zich in tweeën: de die-hards kozen voor een groot en prachtig rondje, de anderen voor een net zo mooi, maar iets kleiner parcours. Er werd door kuddes schapen heen gefietst, langs rivieren gepeddeld en zich tussen enorme bergwanden door geperst. Een enkeling fietste te hard over een steentje met twee lekken binnen- en buitenbanden tot gevolg. Gelukkig was zelfs in in dit onherbergzame deel van Zuid-Frankrijk de volgauto nooit ver weg en na een uur wortelschieten langs de kant kon de pechvogel mee terug naar het hotel.

Zondagochtend bij vertrek schudden de mannen en vrouwen elkaar de hand en beloofden elkaar volgend jaar nog sneller, beter en afgetrainder aan de start te staan. Beloftes maken schuld, dus een nieuw Comsenso fiets-event is alweer in de maak. De inschrijving voor het 1e weekend van september 2016 is geopend!