Nova College in de wolken met SafeNet Cloud

Vraag

Het gebruik van sterke authenticatie wint niet alleen bij bedrijven snel terrein. Ook binnen onderwijsinstellingen voldoen alleen username en wachtwoord al lang niet meer als enige authenticatiemechanisme. Over de schouder meekijken met de docent wanneer hij of zij het wachtwoord invoert, ‘geeltjes’ onder het toetsenbord raadplegen, het gokken op het gebruik van de naam van de hond als password, alles wordt geprobeerd om even later zelf in te loggen op een systeem om de cijferlijst of de absentiegegevens even ‘bij te werken’!

Oplossing

Het ROC Nova College, een regionaal opleidingscentrum, met ongeveer 1.200 medewerkers verzorgt dagelijks onderwijs aan ruim 13.500 studenten van zestien jaar en ouder. Het Nova College biedt ongeveer tweehonderd beroepsopleidingen in haar ca. twintig locaties in onder andere Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp. Sinds enkele jaren maakt het Nova College gebruik van SafeNet-technologie als two-factor authenticatieplatform. Hierbij worden zowel hardware tokens gebruikt als de populaire soft tokens die op de smartphone van de gebruikers worden geïnstalleerd.

SafeNet SAS

SafeNet is wereldwijd één van de grootste data security-bedrijven met meer dan 25.000 klanten, in bijna alle landen van de wereld. Eind 2014 kondigde Gemalto aan SafeNet over te nemen. In januari 2015 werd deze overname definitief.

Onlangs heeft Eric van Laarhoven van Comsenso het Nova College ondersteund bij de migratie van de verouderde Blackshield authenticatieomgeving naar de SafeNet SAS Cloud-omgeving. Zonder alle users opnieuw in te hoeven voeren of tokens te moeten wisselen zijn alle gebruikers zonder noemenswaardige problemen gemigreerd naar de nieuwe omgeving.

Een goedkoop fluitje

Vanaf nu is het beheren van de omgeving een fluitje van een cent. Het technische beheer zoals het installeren van updates en security patches vindt plaats onder verantwoordelijkheid van SafeNet en doordat het bijvoorbeeld mogelijk is meerdere beheerders aan te maken voor groepen gebruikers wordt het functioneel beheer ook makkelijker. Het toevoegen of verwijderen van gebruikers kan zo worden gedelegeerd naar een beheerder per vestiging.

Vanzelfsprekend is de SafeNet SAS Cloud-infrastructuur redundant uitgevoerd (datacentra in Canada en Ierland) en biedt de omgeving een zeer hoge uptime. Vorig jaar nog ontving SafeNet het ISO27001 certificaat voor hun SafeNet Authentication Service (SAS).

De connectie tussen de cloud van SafeNet en de ICT-infrastructuur van het Nova College vindt plaats over een versleutelde verbinding waarover een minimale hoeveelheid user-informatie wordt uitgewisseld. Vanzelfsprekend wordt hiervoor de Active Directory van het Nova College als bron gebruikt.

Door invoering van een clouddienst als SafeNet SAS wordt de afdeling ICT van het Nova College ontlast en kan zich meer richten op haar kerntaken!

“In Comsenso heeft het Nova een partner gevonden die professioneel, pragmatisch, daadkrachtig en met grote deskundigheid en in samenwerking met eigen beheerders ondersteuning biedt op firewall-, authenticatie– en application delivery controllergebied."

Peter Loeber, Manager IT

Resultaat

Kosteneffectieve en probleemloos werkende two-factor authenticatie met een minimale beheerlast.

Ook vragen over uw IT-infrastructuur?

Wilt u meer informatie? Bel met onze adviseurs op nummer +31 882 666 666 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend advies.

Contactformulier