2-factor Authentication

Traditionele wachtwoorden hebben hun traditionele tekortkomingen, waardoor de beveiliging en de integriteit van uw IT-systemen ernstig gevaar lopen. Wanneer gebruikers een sterk wachtwoord kiezen, hebben ze vaak moeite om het te onthouden, zodat ze de verleiding niet kunnen weerstaan het ergens te noteren. De combinatie van een pincode met een door een token gegenereerd wachtwoord biedt u een veel veiligere en betrouwbaardere methode voor gebruikersauthenticatie.

Hoeveel wachtwoorden kan een mens onthouden? Of, anders geformuleerd: hoeveel sterke, moeilijk te raden en wekelijks of maandelijks gewijzigde reeksen van letters en cijfers kunnen betrouwbaar in het menselijk brein worden opgeslagen? Het gebruik van traditionele wachtwoorden voor de authenticatie van de gebruikers van uw IT-systemen kan de veiligheid van uw systemen ernstig in gevaar brengen. Met de beheerde 2-factor Sterke Authenticatiedienst van Comsenso kunt u deze risico’s tot een minimum beperken.

Hoe dit in zijn werk gaat? De gebruiker dient 2 dingen te hebben (vandaar de term 2-factor): een user-id met PIN-code en daarnaast een ‘token’ dat eenmalige wachtwoorden genereert met een beperkte geldigheidsduur. Het token kan een klein apparaatje zijn of een laptop of smartphone met een app. De user-id en het door het token gegenereerde wachtwoord met PIN-code zijn beiden vereist om toegang te krijgen tot het netwerk of tot bepaalde applicaties. Het wachtwoord kan ook per SMS worden ontvangen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Volledig redundante clouddienst of bij u in-house geïnstalleerd
  • Lage instapdrempel: klanten kunnen beginnen vanaf slechts 10 gebruikers
  • Multi-Vendor (RSA, Thales/Safenet of Fortinet)
  • Naadloze integratie met uw eigen gebruikersbestand of directory-service zodat u ten alle tijde de controle houdt over de gebruikerstoegang
  • Bewaking van alle systemen door onze gecertificeerde specialisten
  • Service Level Agreements die precies aansluiten op uw wensen

Op maat gemaakt

Comsenso is een volledig gecertificeerde RSA SecurID SecurCare Provider, Thales Accelerate en Fortinet Advanced Integrator. Hierdoor zijn we als geen ander in staat de juiste, op tokens gebaseerde authenticatieservice voor u te selecteren, in te richten en te beheren.

Efficiënt beheer

We verzorgen de integratie met uw huidige systemen, alsmede ondersteuning voor SSO (single sign-on), adequate rapporten, afhandeling van wijzigingsaanvragen en snelle calamiteitenrespons. En zoals meestal het geval is bij outsourcing: u profiteert van hoogwaardige services tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Belangstelling?

Bel onze adviseurs via +31 882 666 666 of neem contact met ons op via het contactformulier.