Zoeken

RTL Nederland


Grote speler op de digitale markt

Grote kans dat u bij RTL direct denkt aan de tv-zenders waarmee ze in veel Nederlandse huiskamers aanwezig zijn. Maar RTL is meer dan tv alleen… Zo is RTL door een scala aan digitale activiteiten, zoals RTLXL, Buienradar, Videoland, NLziet, een netwerk van YouTube-kanalen, verschillende programmawebsites en een aantal apps inmiddels ook uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de digitale markt. Al deze activiteiten bij elkaar zorgen ervoor dat RTL dagelijks miljoenen Nederlanders entertaint en informeert, overal en altijd.

Vraag

Initieel kwam RTL bij Comsenso met de vraag om een second opinion en audit uit te voeren op de inrichting van de firewall infrastuctuur omdat er een aantal dingen niet lekker liep.

Oplossing

Een gedegen onderzoek van de inrichting en rule base met als resultaat een adviesrapport en enkele middagen en avonden opschonen om de inrichting te laten voldoen aan de ‘best-practices’ op het gebied van informatiebeveiliging.

Resultaat

Na de positieve ervaringen met de audit verzorgen de specialisten van Comsenso inmiddels permanent het beheer van meerdere firewall clusters en hebben ze ook de zorg voor VPNs, 2-factor Authenticatie, Remote Access en Web Proxy op zich genomen.

Comsenso heeft korte lijnen en SLA’s die ook daadwerkelijk waargemaakt worden...

Rob van Loon - Architecture & Risk Manager

Rob van Loon