ICT met gezond verstand

Gewoon dóen en gewóón doen.

Comsenso zorgt voor veilige, perfect werkende en 24×7 beheerde infrastructuur voor uw ICT-netwerk en businessapplicaties in binnen- en buitenland. Kwaliteit zonder poespas maar mét garantie. We gaan daarbij tot het uiterste en zullen u als klant nooit in de kou laten staan. U betaalt tenslotte onze boterham.

De basis voor onze dienstverlening is een combinatie van professionaliteit en gezond verstand. We geloven in gewoon dóen en gewóón doen – naast kwaliteitsstandaarden, veel aandacht voor training en vendorcertificering op het hoogste niveau. De betrokkenheid en motivatie van onze mensen zijn daarbij van essentieel belang. Zij maken onze beloftes waar. Met behulp van de nieuwste technologieën en geavanceerde oplossingen van marktleiders op hun gebied, leveren we de diensten en producten die u wenst, maar altijd met een ´human touch´.

Missie

Comsenso is opgericht om onze nationaal en internationaal opererende klanten in staat stellen te doen waar zij goed in zijn door hen te voorzien van veilige, kosteneffectieve en probleemloos werkende ICT-infrastructuur van ongeëvenaarde kwaliteit tegen een goede prijs. Comsenso is een in informatietoegang en -beveiliging gespecialiseerde ICT-dienstverlener waar klanten en medewerkers zich thuisvoelen en waar die zich kunnen ontwikkelen. Comsenso wil een leverancier en werkomgeving zijn die door alle betrokkenen wordt gezien als professioneel, inspirerend en prettig. Ons doel is van u als klant een enthousiaste ambassadeur en referentieklant te maken voor de dienstverlening van Comsenso.

Visie

Comsenso gelooft dat ze de ICT-omgevingen van haar klanten beter kan laten werken, tegen lagere kosten, door gebruik te maken van goede producten, gezond verstand en het intelligent inrichten en delen van infrastructurele middelen. Daarbij zijn de inzet, betrokkenheid en jarenlange ervaring van onze mensen onontbeerlijk.

Strategie

Onze kernwoorden zijn gezond verstand, organische groei, betrokkenheid bij onze partners en klanten, en een vanzelfsprekende kwaliteit en professionaliteit in de dienstverlening. Comsenso is geen gelikte verkoop- en marketingorganisatie, maar wel een organisatie die wérkt voor kleine en grote internationale klanten, met een kwaliteit die als verrassend wodt ervaren. Comsenso levert als no-nonsense organisatie haar geavanceerde ICT-diensten zowel via resellers als rechtstreeks aan u als klant.

ISO27001:2013

Na het documenteren van bestaande processen volgens de eisen van de norm werd eind 2010 Det Norske Veritas gecontracteerd om de audit van Comsenso’s Information Security Management System (ISMS) en haar service organisatie uit te voeren en jaarlijks te herhalen.

Dit resulteerde op 18 maart 2011 in de uitgifte van het ISO27001:2005-certificaat.

In september 2015 hebben we Comsenso’s ISMS volledig herzien en aangepast om te voldoen aan de nieuwe ISO27001:2013-norm, waarna ook hiervoor weer een certificaat werd verkregen dat daarna zoals in de norm wordt geëist ook weer jaarlijks door DNV wordt ge-audit en vernieuwd.

U kunt Comsenso’s registratiedetails raadplegen in het DNV register van ISO27001-certificaten.

Ons ISO-certificaat kunt u hier downloaden:

Download

Als u vragen heeft, bijvoorbeeld over onze “statement of applicability” (verklaring van toepasselijkheid) of andere onderdelen van het ISMS, dan kunt u zich wenden tot onze Security Officer.

ISAE3402 type II verklaring

Omdat ISO27001 door sommigen vooral gezien wordt als een papieren tijger, wordt er aan serviceorganisaties waaraan bedrijfskritische processen worden uitbesteed tegenwoordig vaak om aanvullende bewijzen gevraagd die de goede werking van het Information Security Management System (ISMS) aantonen. Dat kan middels de ISAE3402/SOC2 type II verklaring.

Dat is niet zonder reden: ISAE3402 type II (Europees) en SOC2 type II (Amerikaans) zijn twee van de weinige outsourcing-standaards waarbij maatregelen van kwaliteit ook daadwerkelijk gedurende minimaal 6 maanden op hun goede werking worden getoetst. Het management van de service provider moet daarbij schriftelijk verklaren dat het stelsel functioneert. Het zijn internationaal erkende verklaringen, bruikbaar over de hele wereld. Deze verklaringen worden altijd afgegeven over de voorafgaande 6 maanden en hebben dus een beperkte geldigheid. Ze zeggen dus formeel niets over de situatie op dit moment of de toekomst.

Na een grondige audit door Control Solutions (recentelijk omgedoopt in Auvaro), verkreeg Comsenso voor een specifieke (Amerikaanse/Nederlandse) klant eind 2018 ook deze beide verklaringen. Dit toont aan dat Comsenso de processen rond informatiebeveiliging prima op orde heeft, al zijn de verklaringen formeel momenteel niet langer geldig. Vanwege de hoge kosten en inspanningen die aan de audits verbonden zijn vernieuwen we de verklaringen niet automatisch elke 6 maanden maar alleen op specifiek verzoek. De verklaringen uit 2018 kunnen nog wel worden ingezien, maar vanwege het vertrouwelijke karakter alleen ten kantore van Comsenso.

Heeft u hier vragen over, of wenst u deze verklaring in te zien, wendt u zich dan tot onze Security Officer.

Quality Statement

Comsenso streeft naar levering van hoogwaardige producten en diensten, effectief projectmanagement en uitmuntende klantenservice.

Onze producten en diensten worden ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de specificaties en verwachtingen van onze klanten en deze waar mogelijk te overtreffen.

Onze flexibele werkprocessen en service organisatie zijn door onafhankelijke partijen ge-audit en voldoen aan de norm ISO27001:2013 en ISAE3402. Doordat we onze processen doorlopend evalueren en optimaliseren, kunnen we u nog beter van dienst zijn.

We zorgen ervoor dat onze medewerkers beschikken over goede werkomstandigheden en dat ze de benodigde vaardigheden en kwalificaties hebben. We bieden hen ruime mogelijkheden voor opleiding en verdere ontwikkeling.

Ook vragen over uw IT-infrastructuur?

Wilt u meer informatie? Bel met onze adviseurs op nummer +31 882 666 666 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend advies.

Contactformulier