Zoeken

ICT-infra met minimale beheerlast voor Trespa


ICT-infra met minimale beheerlast voor Trespa

Trespa is een internationaal opererend bedrijf dat bekend is als fabrikant van bijzonder duurzame gevelbeplating en andere innovatieve bouwmaterialen. Het hoofdkantoor en de productie-plant bevinden zich in Nederland. Daarnaast zijn er verspreid over de hele wereld een aantal verkoopkantoren en salesmedewerkers. IT wordt binnen Trespa centraal aangestuurd en zoveel mogelijk centraal uitgevoerd. Dat schept veel uitdagingen in een wereld waarin medewerkers steeds meer eisen stellen aan beschikbaarheid van ICT-systemen, op elk tijdstip en elke locatie.

Vraag

Om de uitdagingen die het in de lucht houden van een moderne ICT-infrastructuur oplevert het hoofd te kunnen bieden is specialistische kennis nodig, kennis die Trespa niet altijd in huis heeft.

Oplossing

Frans Coppus, ICT Manager van Trespa:

“Voor Trespa is Comsenso de partij die dat wel heeft. Bovendien heeft Comsenso als pluspunt dat het groot genoeg is om 24×7 support te kunnen bieden maar nog klein genoeg om ook een persoonlijke relatie op te bouwen en te onderhouden tussen de direct betrokken personen aan beide kanten.

Zowel Comsenso als Trespa hechten groot belang aan het feit dat er bij ondersteuningsvragen direct veel kennis aanwezig is bij de medewerkers over de specifieke keuzes en oplossingen die voor Trespa zijn gerealiseerd. Bovendien is het fijn om één enkel aanspreekpunt te hebben op het gebied van secure remote access, firewallmanagement en andere beveiligingszaken. Voorheen maakte Trespa gebruik van een grote internationale leverancier voor al haar telecommunicatieoplossingen. Onder hun regie viel zowel de connectiviteit als securityzaken. Voor de uitvoering van een aantal van de diensten werd door hen al samengewerkt met Comsenso. De relatie tussen Trespa en Comsenso gaat daardoor al terug tot 2008. Nu hebben we connectivity en overige diensten gesplitst, waarbij Comsenso nog steeds de specifieke beveiligingszaken voor haar rekening neemt. Voor Comsenso maakt dat echter geen enkel verschil. Zij schakelen indien nodig ook rechtstreeks met de connectivity partners.

Comsenso verzorgt naast de beveiliging van de connectivity ook de levering en beheer van de global wireless access points van Trespa, een netwerkredundantie-oplossing en het beheer van onze Safenet 2-factor authenticatieomgeving. Samenvattend kan ik zeggen dat de samenwerking tussen Trespa en Comsenso ons zeer goed bevalt. Zo goed, dat die steeds intensiever wordt. We zien de laatste jaren natuurlijk allemaal het belang van cyber security enorm toenemen en ook hierbij worden wij proactief ondersteund door Comsenso. Dat geeft een veilig en geruststellend gevoel!”

Resultaat

Kosteneffectieve en probleemloos werkende Firewalls, VPN, Remote Access, WiFi en 2-factor Authenticatie met een minimale beheerlast voor Trespa.

Over Trespa International B.V.

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de voornaamste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken.

Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld. De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen, heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften.

"Samenvattend kan ik zeggen dat de samenwerking tussen Trespa en Comsenso ons zeer goed bevalt."

Frans Coppus, ICT Manager