Zoeken

Disaster Recovery & Business Continuity


Bij kwaliteitshosting horen ook goede backupvoorzieningen. Overstromingen, stroomstoringen, bommeldingen en stormschade: calamiteiten zijn een realiteit. Wat kunnen we van tevoren doen om de schade beperkt te houden en de risico’s te beperken?

Comsenso is zich volledig bewust van de bedrijfskritische aard van de services die we leveren. Daarom hebben we uitgebreide richtlijnen en processen geïmplementeerd voor het omgaan met dergelijke calamiteiten.


Vanzelfsprekend wordt bijvoorbeeld de backup van uw gegevens op een andere lokatie bewaard en gearchiveerd dan de data zelf. Ook zijn al onze diensten redundant uitgevoerd over twee datacenterlokaties die functioneel elkaars spiegelbeeld zijn, beiden met eigen dubbele internetontsluiting. Als u voor de DR-dienst kiest kunt u binnen enkele uren weer volledig up and running zijn vanuit onze backuplokatie. Comsenso zorgt daar voor secundaire systemen die snel kunnen worden geactiveerd met de laatste backupversie van uw gegevens.

Belangrijkste eigenschappen

  • Dedicated en/of virtuele server, storage en data backup in professionele redundante datacenters
  • Binnen enkele uren weer on-line, afhankelijk van uw eisen
  • Alles-in-één oplossing voor OS, licenties, connectiviteit, apparatuur, RIPE IP-adressen, domeinnaamregistratie, hosting en SSL-certificaten
  • Lage totale kosten
  • Service level agreements die precies aansluiten op uw wensen

Op maat gemaakt

Hoe dit in zijn werk gaat? Om te beginnen worden al onze backbone-, beveiligings- en datacenterservices ontworpen met het oog op maximale robuustheid en beschikbaarheid, nadat van tevoren een grondige risicoanalyse is uitgevoerd. Hierdoor kan de uitval van een servicecomponent nooit de dienstverlening aan onze klanten verstoren. Bovendien zijn onze services strategisch gedistribueerd over meerdere datacenters. Hierdoor heeft een op zichzelf staande calamiteit hooguit gevolgen voor klanten die gebruikmaken van enkelvoudige beheerde private serviceplatforms.

De dienstverlening en ondersteuning aan onze klanten is onze eerste en belangrijkste verantwoordelijkheid. Bij een onvoorziene calamiteit is het onze hoogste prioriteit om de dienstverlening aan onze klanten en de hiervoor benodigde interne systemen te herstellen. De tweede prioriteit is het herstel van de supportactiviteiten ten behoeve van onze klanten, en pas in derde instantie besteden we aandacht aan alle overige aspecten van onze bedrijfsvoering. En wanneer alles weer normaal functioneert, evalueren we de gebeurtenissen en onze richtlijnen om de risico’s in de toekomst nog verder te beperken.

Klanten die voor een dedicated privé-platform kiezen, dienen zich te realiseren dat het risico van systeemuitval door een calamiteit op één enkel platform alleen kan worden vermeden wanneer afdoende maatregelen voor bedrijfscontinuïteit worden getroffen, bijvoorbeeld door zelf redundante systemen te installeren op een tweede locatie. We zijn uiteraard graag bereid u hierbij te adviseren en te ondersteunen.


Interesse? Laat het ons weten!

Wij helpen u uiteraard graag verder!

Bel met onze adviseurs op nummer +31 882 666 666 of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.

Gerelateerde partners