Zoeken

SD-WAN


Comsenso biedt een dienst voor betrouwbaar en flexibel netwerk tussen locaties en naar de cloud met lokale internetaansluitingen en Fortinet firewalls.

De dienst maakt gebruik van MPLS WAN-verbindingen, internet VPN's, en 4G- en 5G-verbindingen. Het biedt snelheid, betrouwbaarheid, redundantie, offloading, veiligheid en beheer van backupnetwerken.


Met deze dienst creëren we met lokale internetaansluitingen en Fortinet firewalls een betrouwbaar en zeer flexibel netwerk tussen uw lokaties en naar de cloud, gebruikmakend van (internationale) MPLS WAN-verbindingen, internet VPN’s, en 4G- en 5G-verbindingen.

De firewalls van Fortinet functioneren daarbij niet alleen als security device maar ook als verkeersagent die het verkeer slim routeert en verdeelt over de beschikbare verbindingen. Zodra de prestaties van een netwerkpad wijzigt (onder bepaalde drempels zakt) of er een verbinding wegvalt wordt het (belangrijkste) verkeer met voorrang over andere verbindingen geleidt waardoor er altijd goede connectiviteit blijft.

Het grote voordeel van deze dienst is dat u bijvoorbeeld de backup internetverbindingen mooi kunt gebruiken voor extra netwerkcapaciteit voor minder tijdkritisch verkeer en zodoende de dure MPLS- of 4G-lijnen ontlast. Daarmee kunt u mogelijk upgrades uitstellen of zelfs voorkomen.

Hoe voorkomt u dat u schade lijdt wanneer uw bedrijfsnetwerk voor datacommunicatie uitvalt?

Vanwege het 24-uurs karakter van uw bedrijf kunt u zich geen enkele systeemuitval permitteren. Daarom is een goede backupvoorziening essentieel. Tegelijkertijd is ook efficiëntie een absolute noodzaak voor uw bedrijf.

Met de SDWAN-service voor redundantie en offloading levert Comsenso een continuïteitsoplossing die niet alleen kosteneffectief is, maar die ook de ongebruikte reservecapaciteit aanwendt voor bedrijfsdoeleinden zolang alles naar wens functioneert. En dat is over het algemeen meer dan 99% van de tijd het geval.

Belangrijkste eigenschappen

  • Snel en betrouwbaar redundantie voor uw netwerk tegen vaste kosten
  • Extra netwerkcapaciteit dankzij offloading van dataverkeer zonder extra kosten
  • 24-uurs controle van toegankelijkheid en beschikbaarheid, met storingsmelding
  • Veilig lokaal internetgebruik dankzij tunneling, encryptie en Fortinet Firewalls
  • Service level agreements die precies aansluiten op uw wensen

Op maat gemaakt

Comsenso realiseert stabiele redundantie voor uw hoofdnetwerk door middel van snelle xDSL-verbindingen met internetconnectiviteit of 4G/5G mobiele netwerken tegen een vast tarief.

Een extra voordeel van deze doorlopend beschikbare oplossing met vaste vergoeding is dat u de restcapaciteit kunt gebruiken voor het offloaden van niet-essentieel dataverkeer, zoals e-mail, van uw hoofdnetwerk. Hierdoor kunt u een upgrade van de bandbreedte van uw netwerk uitstellen (misschien wel voor onbepaalde tijd) en blijft uw bedrijfsnetwerk snel genoeg voor videoconferenties, VoIP en soortgelijke toepassingen. Desgewenst kunt u voor uw externe locaties ‘local internet break-out’ inschakelen met antivirus, antispam, inbraakpreventie en/of URL-screening, zodat de internetprestaties voor de externe gebruikers verbeterd worden terwijl de optimale balans tussen kosten en beveiliging gehandhaafd blijft.

Daarnaast volgen onze beveiligingsprofessionals de nieuwste internetbedreigingen op de voet en bewaken ze de firewallactiviteit, zodat u er zeker van bent dat de beveiliging ook op langere termijn gewaarborgd is.

Zoals valt te verwachten van een Fortinet Managed Security Services Provider verzorgt Comsenso het ontwerp, de bestellingen, de implementatie en het beheer van uw backupnetwerk.


Interesse? Laat het ons weten!

Wij helpen u uiteraard graag verder!

Bel met onze adviseurs op nummer +31 882 666 666 of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.

Gerelateerde partners