Zoeken

Fortinet


Fortinet is de marktleider voor beveiligde netwerktechnologiën. Vanuit de holistiche benadering dat beveiliging onderdeel is van het netwerkontwerp biedt Fortinet een fijnmazig net (Security Fabric) van complementaire diensten voor een optimaal veilige en presterende netwerken.


Comsenso is sinds 2006 gecertificeerd en geauthoriseerd Fortinet reseller en heeft de Advanced Integrator Partner status met specialisatie op SD-WAN- en Datacentertechnologiegebied.

Sinds enige tijd voeren we ook met trots de status Security Fabric Expert. Wij hebben na zorgvuldige selectie gekozen voor het partnerschap met Fortinet en gebruiken de producten van Fortinet ook voor het beveiligen van onze eigen beheerde diensten en datacenters.

Fortinet’s missie is het leveren van veelzijdige en geïntegreerde ICT-beveiligingsoplossingen met de beste prijs-prestatieverhouding in de industrie.

Dat doet Fortinet met The Security Fabric, een sterk en dicht weefsel aan complementaire beveiligingsproducten en door bijvoorbeeld heel veel functionaliteit in haar FortiGate firewallplatform te integreren.

Niet voor niets staat Fortinet al jaren in het leadersegment in het Gartner kwadrant voor UTM (Unified Threat Management) en NG (Next Generation) Firewalls. Uniek zijn de zelf ontworpen en gefabriceerde ASIC SPU chips die CPU-intensieve taken overnemen en daardoor ongeëvenaarde performance mogelijk maken. De FortiGuard threat-intelligence organisatie zorgt daarbij voor dagelijkse automatische updates van UTM-functies zoals Antivirus, AntiSpam, Contentfiltering, Application Control en IPS.

Het vlaggeschip van Fortinet is de FortiGate firewall, leverbaar in tientallen modellen en vormen, van hardware tot virtueel, en geschikt voor praktisch elke omgeving, van SOHO tot Datacenter. Op al die platformen draait één operating systeem, FortiOS, dat het mogelijk maakt alle platformen op één en dezelfde manieren te configureren en beheren. Daarnaast is elke firewall standaard op te delen in minimaal 10 virtuele firewalls, die volledig gescheiden van elkaar werken en onafhankelijk kunnen worden geadministreerd. Complementaire producten kunnen samen met de FortiGate worden ingezet om eenvoudig te beheren end-to-end-oplossingen te creëren voor:

  • Network security
  • Data center security (fysiek en virtueel)
  • Cloud security
  • Secure (wired en wireless) access
  • Infrastructuur (switching en routing) security
  • Content security
  • Endpoint security
  • Application Security

Fortinet levert haar producten aan het overgrote merendeel van de Fortune 500 bedrijven.


Meer weten?

Wilt u meer informatie? Bel met onze adviseurs op nummer +31 882 666 666 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend advies.