Zoeken

Intrusion Prevention


Elk systeem heeft zijn zwakke plekken. De eerste verdedigingslinie met firewalls en routers, hoe noodzakelijk ook, schiet tekort omdat veel bedreigingen tegenwoordig verborgen zitten in de gegevens die door de firewall als legitiem verkeer worden doorgelaten.

Met de Intrusion Prevention dienst helpen onze beveiligingsprofessionals u om deze bedreigingen het hoofd te bieden.


Elk systeem heeft zijn zwakke plekken. Hoe hard u ook werkt aan het opstellen van protocollen of hoeveel u ook investeert in hardware en patching van systemen, geen enkel systeem is volledig waterdicht. Elke dag worden er nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en direct geëxploiteerd door kwaadwillenden.

Een gewone firewall blokkeert alleen netwerkverkeer op basis van poorten en IP-adressen van afzender en geadresseerde. Maar de gegevens die door de firewall wordt doorgelaten, kunnen nog steeds schadelijke programmacode bevatten. Deze code probeert zwakke plekken in uw verdediging op te sporen. Bovendien kunnen aanvallen van binnenuit komen, dat wil zeggen van vertrouwde bronnen binnen uw netwerk. Hoe gaat u om met deze bedreigingen?

Uw beheerders maken lange (en kostbare) uren om logboeken door te kammen op zoek naar bedreigingen en om patches toe te passen, in de hoop dat dit afdoende is. Wat zou het mooi zijn als je de systemen kon afschermen met een device die vóór uw system staat en ze ‘virtueel’ patched. Hierdoor krijgt u tijd om de echte systeempatches van de fabrikant op een later tijdstip, wanneer het u schikt, toe te passen. Dat is precies wat een IPS van Fortinet o.a. doet d.m.v. dagelijkse UTM-pattern-file updates die ook Zero Day attacks tegen houden.

Belangrijkste eigenschappen

  • Beheerde en betrouwbare virtual- of hardware appliances van Fortinet.
  • Automatische patches van zwakke plekken door middel van dagelijkse UTM-pattern file updates die ook Zero Day attacks tegenhouden en beoordeeld worden door onze ervaren beveiligingsprofessionals
  • 24x7x365 bewaking en beheer
  • Helpt u om aan alle wettelijke eisen qua patching en datalekpreventievereisten te voldoen
  • Vereenvoudigd beheer van implementaties over meerdere internationale locaties
  • Service level agreements die precies aansluiten op uw wensen

Op maat gemaakt

Als gecertificeerd Fortinet Advanced Partner ontwerpt Comsenso een IPS-oplossing die u de bescherming biedt die u nodig hebt: software en sytemen voor inspectie van de gegevens die door uw firewalls worden doorgelaten, gekoppeld aan doorlopende monitoring door de ervaren beveiligingsprofessionals van zowel Comsenso als Fortinet.

De IPS en UTM-features worden ingeregeld naar uw specifieke situatie en behoeftes waardoor de kans op zgn. false positives of false negatives wordt geminimaliseerd.


Interesse? Laat het ons weten!

Wij helpen u uiteraard graag verder!

Bel met onze adviseurs op nummer +31 882 666 666 of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek.

Meer weten over de FortiGuard Intrusion Prevention Services?

Lees hier meer over de IPS oplossing van Fortinet, de use case en case studies.

Gerelateerde partners